* *

Recently

Why Register

Along with CripZone Theme Support  - Log-in.. We were down for a while, but all should Be good to go at this time!

“Random Quotes”

PROV 15:16 Better is little with the fear of the LORD than great treasure and trouble therewith.

Author Topic: Change the banner  (Read 2709 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kablan

  • Guest
Change the banner
« on: Oct 01, 11, 01:07:12 PM »
Hello.

I use newest SMF version, 2.0.1
I'm using Nocturno 2.0 theme, and Iwas wondering if it was possible to change the Nocturno image in the header and replace it with custom log. And if it is, where that picture is found/where in the code I can find reference to it.

thanks for all the help,

Regards,
Kablan

Edit: Changed title to better advocate my needs.

Offline Crip

  • CZ Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 7,564
  • Gender: Male
  • Say it ant true?
    • Cripzone
Re: Change the banner
« Reply #1 on: Oct 01, 11, 03:25:27 PM »
hi,
css/index.css find:

Code: [Select]
}
#logo {
position: absolute;
top: 5em;
left: 20px;
display: block;
width: 270px;
height: 49px;
cursor: pointer;
background: url(../images/img/logo.png) no-repeat;
}

Kablan

  • Guest
Re: Change the banner
« Reply #2 on: Oct 01, 11, 03:32:26 PM »
Ohhhh,search for logo..... I feel so stupid right now, I just searched the index.css for Header and Banner.

Thanks a million, Crip! Kudos for the theme, it's absolutely brilliant.

Offline Crip

  • CZ Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 7,564
  • Gender: Male
  • Say it ant true?
    • Cripzone
Re: Change the banner
« Reply #3 on: Oct 01, 11, 03:33:30 PM »
thanks & have big fun.

carsch

  • Guest
Re: Change the banner
« Reply #4 on: Oct 01, 11, 04:50:11 PM »
You can also just swap out the logo image.  Crip usually puts them in the location

/themename/images/img

and they're almost always called

logo.png

In the Actualism theme, he put the logo in

/themename/images/art

With your FTP client, upload your new logo.png and when it asks you whether you want to replace it, say "yes." 

Note that your uploaded has to be the same size as the original or it will stretch.  This method is for when you like the size and location of the logo, just what the logo says itself and/or don't want to mess with CSS.

Kablan

  • Guest
Re: Change the banner
« Reply #5 on: Oct 02, 11, 12:11:04 PM »
Thanks carsch, that works aswell!

I've wandered into another problem that I hope you can help with.

The two black "beams" you have above and below the banner, is there any way to remove those?
I've made pretty blue lines describing where I mean in the linked picture.

http://i.imgur.com/xrjBa.png

Edit: I've checked the index.css for any telltale signs of the code, I've even tried to edit some could that I could've been - no luck yet.

Offline Crip

  • CZ Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 7,564
  • Gender: Male
  • Say it ant true?
    • Cripzone
Re: Change the banner
« Reply #6 on: Oct 02, 11, 12:56:40 PM »
You can edit the top/bot bars simply by Cropping off the top part & Cropping off the bottom part..

it's a Image -------

..photo Shop will do it.

Kablan

  • Guest
Re: Change the banner
« Reply #7 on: Oct 02, 11, 02:09:14 PM »
Thanks for the reply, Crip.

Which picture do I have to crop?

Offline Crip

  • CZ Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 7,564
  • Gender: Male
  • Say it ant true?
    • Cripzone

Kablan

  • Guest
Re: Change the banner
« Reply #9 on: Oct 02, 11, 04:40:51 PM »
Once again you solve my problem. Thanks Crip, you rock!

Offline Crip

  • CZ Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 7,564
  • Gender: Male
  • Say it ant true?
    • Cripzone
Re: Change the banner
« Reply #10 on: Oct 02, 11, 06:23:41 PM »
glad you have it sorted ...